VEELGESTELDE VRAGEN

Meer weten, op zoek naar wat praktische informatie of een brandende vraag? We helpen je graag!

Lees hier onze antwoorden op veelgestelde vragen:

 

Is jullie boek ‘Plannen met Pubers’ ook geschikt voor kinderen op de basisschool?

Ja, ons boek “Plannen met Pubers” is ook geschikt voor kinderen op de basisschool. Ook in groep 7 en 8 kan de hoeveelheid huiswerk en het aantal boekbesprekingen en spreekbeurten overweldigend zijn voor een kind. Een goede planning kan helpen de boel te organiseren en structureren, zodat jouw kind zonder stress en met meer plezier huiswerk maakt en spreekbeurten voorbereid.

Des te eerder een kind leert plannen, des te makkelijker wordt het deze belangrijke skill toe te passen op de middelbare school en in zijn of haar verdere leven. Afhankelijk van de leeftijd en je kind kun je jouw kind de nodige ondersteuning bieden en passende afspraken maken. Het boek, de planners, het schoolpakket en andere SKUR-stuff vind je in de SKUR shop!

Jazeker, ons boek, de planners, Plan Pakketten en andere SKUR-stuff zijn zeker ook geschikt voor ouderejaars leerlingen. Plannen kan een uitdaging (blijven) vormen voor kids, ongeacht de klas waarin zij zitten. Met ons boek en de planpakketten voorkom je discussies en help je jouw puber een Pro in plannen te worden.

Ons boek en planmaterialen bevatten enorm veel praktische informatie, geschikt voor kinderen en pubers van verschillende leeftijden. Wellicht kom je hier en daar een tool of invulveld tegen voor de ‘jongere generatie’ ( wellicht leuk voor een jonger broertje of zusjes?), maar het gros van de informatie, tools en planners sluiten óók perfect aan bij oudejaars leerlingen. Bestel ons boek, de planners en planpakketten in de SKUR shop! Twijfel je? Wij bieden je een 14-dagen niet goed geld terug garantie.
.

Absoluut! Het boek is eenvoudig en praktisch geschreven en het bevat een duidelijk stappenplan. Het stukje tekst dat bedoeld is voor de puber, is compact en helder en geschreven op een manier die aansluit bij de belevingswereld van een puber.

De planners en alle checklijsten zijn simpel vormgegeven, met weinig afleiding en heel overzichtelijk. De kleuren op alle werkbladen zijn subtiel en rustig. Onze producten zijn dan ook AD(H)D/ASS-vriendelijk en tevens geschikt voor kinderen met concentratieproblemen of andere uitdagingen.

Een kind met AD(H)D/ASS zal waarschijnlijk meer begeleiding nodig hebben bij het implementeren van de planning. De afspraken die je maakt met jouw kind over huiswerk maken, kun je eenvoudig aanpassen aan de behoefte en mogelijkheden van je kind. Hulp nodig? Neem dan contact op met de begeleider Passend Onderwijs op school of een andere professional.

Jij treedt vanaf de geboorte van je kind op als zijn of haar personal organiser. Op het moment dat je kind naar de middelbare school gaat, wordt er veel van hem of haar gevraagd. Plannen wordt een absolute must. Je kind kan nog niet zelfstandig plannen, maar dient dit wel stap voor stap te leren. Dit is HET moment om voorzichtig het stokje over te dragen en je kind te leren om zelf te plannen en verantwoordelijkheid te nemen. Lees hier meer over in ons blog.

Op school wordt er veel van een kind gevraagd, echter krijgt leren plannen niet de aandacht die het wellicht zou moeten krijgen. Om die reden is het van groot belang hierbij als ouders ondersteuning te bieden. Daarbij heb je als ouder een completer beeld van de verplichtingen en activiteiten van je kind. Zo kun je als ouders helpen zowel huiswerk als trainingen, sportuitjes, verjaardagen en andere activiteiten te plannen.

Is jouw kind tussen de (pak ‘m beet) 10 en 16 jaar? Dan is de kans groot dat jouw kind nog niet (goed) kan plannen, simpelweg omdat hun brein er nog niet klaar voor is. Echter zijn zij in deze leeftijdsfase juist wél in staat te leren plannen (plannen als een pro en puber!), zeker als je hiervoor de juiste planmiddelen in huis hebt.

Met ons boek, de planners en planpakketten richten we ons op het ‘leren plannen’, niet enkel op het plannen zelf. SKUR helpt jouw kind deze belangrijke vaardigheid zich eigen te maken, zodat hij of zij op school en in zijn of haar verdere leven hier optimaal van kan profiteren. Wil je weten hoe onze methode precies werkt en wat het grote belang is van plannen? Lees het in ons blog.Benieuwd naar ervaringsverhalen? Lees de recensies.

Yes, we zijn erg blij om te kunnen melden dat steeds meer scholen onze huiswerkplanners en planmethode gebruiken! Toen ons boek in 2015 verscheen en daarna in 2016 de huiswerkplanner, hebben wij ons in eerste instantie op gezinnen gericht.

We zijn echter trots om te kunnen melden dat we sinds 2020, speciaal voor scholen, zijn gestart met SKUR PRO. Met SKUR PRO bieden we scholen de mogelijkheid om met onze planners en digitaal lesmateriaal te werken. Inmiddels zijn er tal van scholen in het hele land die met de SKUR planmethode werken en hun leerlingen deze manier van plannen aanleren. Trouwe klanten zijn o.a. het Gemini College te Lekkerkerk en het Penta Jacob van Liesveldt.

Ook zijn er steeds meer huiswerkinstituten en kindercoaches die onze producten bestellen. Ben jij werkzaam op een school en heb je interesse in onze producten? Bekijk ons aanbod op www.skurpro.nl of neem contact met ons op: professionals@skurpro.nl

Deze interessante vraag kregen wij gesteld op Facebook. In hoeverre dienen wij onze kinderen te helpen en in welke mate horen zij dingen zelf te ontdekken en te leren? Er ontstond een interessante discussie, waaraan we een blog hebben gewijd. Lees het blog hier.

Ons antwoord in het kort: Wij zijn enorm vóór het zelf ontdekken, zelf fouten maken en hiervan leren. Echter sluit het één het ander niet uit. Plannen is noodzaak als het leven drukker wordt, en dat geldt dus ook voor basisschoolleerlingen die naar de middelbare gaan. Een berg huiswerk, nieuwe vakken, hobby’s, werkstukken, nieuw vrienden, liefdes en alle andere (enge) veranderingen die gepaard gaan met de pubertijd; het hoofd boven water houden wordt een hele uitdaging. Door je kind te leren plannen, help je hem of haar niet te verzuipen in deze chaos die de pubertijd heet. Op deze manier help jij hem of haar een goede fundering te leggen en rust en ruimte te creëren om op andere fronten zelf op avontuur te gaan, fouten te maken, te vallen, te leren en op te staan. .

De bedenkers van SKUR zijn wij, Angelique & Petra, vriendinnen en pubermama’s. Onze hockeyende zonen hebben ons samengebracht, wij zijn samen gebleven om onze droom te verwezenlijken: rust, ruimte en ontspanning te brengen binnen de turbulente (puber)tijd. Zo is SKUR ontstaan. Benieuwd naar de uitgebreide versie van ons verhaal? Lees het hier!

Op onze website www.skur.eu kun je al onze producten kopen in onze SKUR -shop. Ook vind je op onze website handige gratis downloads en informatieve blogs. Onze producten worden tevens verkocht in meerder webshops in ook ‘stenen’ winkels. Bekijk hier de SKUR verkooppunten.

Nadat je een bestelling plaatst zal het zo’n 2 tot 5 dagen duren voordat je jouw bestelling ontvangt. Wil je meer weten over bestellen en verzenden? Lees het hier.

Je kunt bij ons betalen met iDeal, PayPal, Bancontact/Mistercash en via E-bill.  Lees hier meer over de betaalmogelijkheden.

De verzending van onze producten binnen Nederland is gratis bij bestellingen boven de €70. Voor bestellingen voor bedragen lager dan €70,- rekenen we (afhankelijk van de bestelling) tussen de €2,90 – € 6,50 per verzending binnen Nederland. Wil je een bestelling plaatsen vanuit België, dan kost dat 9,50 euro.

Voor meer informatie over verzending: kijk even hier.

Yes, dat krijg je. Je kunt onze producten 14 dagen uitproberen. Ben je niet tevreden, dan krijg je je de aanschafprijs exclusief de verzendkosten terug. De kosten voor de retourzending, zijn voor eigen rekening. Wil je weten wat de voorwaarden zijn voor onze niet goed geld terug garantie? Lees het hier in onze algemene voorwaarden.